Real Estate Audio op de Analogue Extrema show 2013

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2013 vond in Cafe Engels in hartje Rotterdam de Analogue Extrema HiFi Audioshow plaats. Veel beroemde en muzikale merken waren vertegenwoordigd. In samenwerking met Sense of Music te Leiden was Real Estate Audio vertegenwoordigd met de nieuwste en tevens grootste telg uit de luidsprekerfamilie, namelijk de RT 150 Transmission Line. Deze versie was echter nog een prototype maar de commerciele versie wordt later dit jaar leverbaar. In combinatie met apparatuur van het Canadese buizenmerk Raysonic en een fraaie draaitafel van VPI stonden de RT 150 TransLiners garant voor een muzikaal feestje.

 

   REA_Transline_003       REA_TransLine_004_klein

 

                      

                                                                                              

  

DE REAL ESTATE AUDIO FILOSOFIE....... 

 

De luidspreker is de stem van de muziekinstallatie en bepaalt voor een belangrijk deel hoe muziek kan worden ervaren door de muziekliefhebber.

Real Estate Audio is van mening dat muziekervaring niet moet worden vertroebeld door een enorme stortvloed aan technische feitjes en resultaten van de prestaties van de luidspreker, gemeten tijdens specifiek bepaalde omstandigheden. Elke goede luidspreker kan immers middels prestatiemetingen een mooie set aan technische data genereren om indruk te maken!

Bij Real Estate Audio gaat het in de eerste plaats niet om het presenteren van indrukwekkende meetresultaten. Om een echte indruk te krijgen van de kwaliteit en de daaruit voortvloeiende prestaties van een luidspreker moet je allereerst de luidspreker gaan beleven. Niet zomaar even luisteren op een willekeurige installatie met willekeurige muziek maar selectief zijn in wat jezelf prettig vindt klinken. Een ieder ervaart klank en muziek op zijn of haar eigen wijze. Geen enkele set oren is identiek, laat staan de overdracht van de geregistreerde klanken via de oren naar de hersenen oftwel de interpretatie en beleving van muziek. Dit is voor elke mens weer anders. Dat is ook de reden dat een luidspreker die ontworpen is om te kunnen voldoen aan het HiFi technische ideaal beeld, lang niet door iedereen als prettig wordt ervaren. Muziekbeleving heeft volgens Real Estate Audio weinig te maken met alleen de technische natuurkunde achter de leer van de akoestiek.

Real Estate Audio heeft er dus voor gezorgd dat het niveau van alle gebruikte onderdelen voor de luidsprekers op een zeer hoog niveau ligt om een compromisloze kwaliteit te bewerkstelligen; van aansluitterminal en interne bekabeling tot aan de volledig hardwired scheidingsfilters en luidsprekerunits. Naast deze compromisloze kwaliteit is als uitgangspunt voor het ontwerp “muziekbeleving” gekozen in plaats van door mens en computer bepaalde technische specificaties. Dat is alvast een hele zorg minder als je de Real Estate luidsprekers gaat beluisteren zodat je je als echte muziekliefhebber kunt focussen op de beleving van je favouriete muziek. Dát staat op de eerste plaats bij Real Estate Audio.

Muziek is immers emotie.


Maar als je echt wilt, de cijfertjes hebben we ook hoor.